Eesti, 04. August 2017

Juhtivate IT-konsultatsiooni ja tarkvarafirmade hulka kuuluva CGI  grupi, mille üks osa on ka CGI Eesti, majandusaasta 3. kvartali müügitulu ulatus 2,84 miljardi Kanada dollarini, mis on 6,4% rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Ettevõtte kolme kuu puhaskasum oli 276,6 miljonit dollarit.  

CGI, mille majandusaasta perioodiks on oktoober-september, teavitas äsja avalikkust oma 30. juunil lõppenud 3. kvartali majandustulemustest. Kasvav ülemaailmne nõudlus kõrgtasemel eritarkvara ning kliendi vajadusi arvestavate digitaalsete lahenduste ja tehnoloogiate järgi on jõudsalt kasvatanud ettevõtte globaalset käivet ja kasumit. Kvartali müügikäive ületas aasta varasema tulemuse 6,4%, ulatudes 2,84 miljardi Kanada dollarini. Puhaskasum oli 276,6 miljoni dollarit.

Nõudluse tugevust näitab ka asjaolu, et lisaks kasvavale müügikäibele oli ettevõttel 30. juuni seisuga ligi 3 miljardi dollari väärtuses teostamisfaasis lepingutega kaetud projekte ning ligi 21 miljardi dollari väärtuses tellimusi.

Eelmisel majandusaastal maksis CGI oma aktsionäridele dividende 1,4 miljardit Kanada dollarit, ehk 4,6 dollarit aktsia kohta.

Uudist kommenteerinud CGI Eesti äriarendusdirektor Mart Mäe ütles, et CGI jätkab nii globaalselt kui ka Eesti turul investeerimist klientide efektiivsust suurendavatesse teenustesse - tööprotsesside automatiseerimine, pilvepõhised lahendused ja andmetepõhine juhtimine. Kliendid eeldavad, et pakutavad teenused ja tarkvara- ning digilahendused oleksid kvaliteedilt maailmatasemel ja samas võtaksid arvesse just nende spetsiifikat. CGI oma globaalse oskusteabe ja tugeva kohaliku tiimiga on Eestis unikaalselt positsioneeritud just selliseid lahendusi pakkuma, millest annab tunnistust ka klientide kasvav usaldus ja nõudlus meie teenuste järgi.