Eesti, 13. June 2017

IT- ja ärikonsultatsioonifirma CGI üleilmsest tippjuhtide uuringust Global 1000 selgus, et enam kui 90% tootmisettevõtete tippjuhtidest peab oma firma üheks olulisemaks prioriteediks kliendirahulolu suurendamist, mida saaks realiseerida äriprotsesside digitaliseerimise ja tarneahelate automatiseerimise kaudu ehk märksõna on Tööstus 4.0.

„CGI avas hiljuti Prantsusmaal Lyonis uusimate digitehnoloogiate kompetentsikeskuse, et aidata ettevõtetel oma tarneahelad ja äriprotsessid uuele tasemele viia,“ sõnas CGI Eesti äriarendusjuht Mart Mäe. „CGI uues kompetentsikeskuses töötab juba täna 350 tarkvaraarendajat ja ärinõustajat, kelle eesmärk on nii universaalsete kui ka erilahendustega tarneahelate kaasajastamine. Erinevaid tegevussuundasid on mitmeid, nagu näiteks logistika jälgimise ja planeerimise parendamine, tootmisahela optimeerimine, kontrolli- ja otsustusahela kvaliteedi tõstmine, koostööplatvormide loomine inimeste ja protsesside vahel jne. Samuti võimaldab kompetentsikeskus paremat ligipääsu eri valdkondade tippteadmistele.  Tugevad koostöövõrgustikud on loodud CGI ekspertide kui ka valdkonna juhtivate tootmis-, müügi- ja teenindusettevõtete vahel.“

Mart Mäe kinnitusel ei ole Eesti tööstus maailmatasemel tootmismahtudelt, kuid kindlasti ei jää meie ettevõtted alla oma nutikuselt ja edumeesuselt. „Tööstus 4.0, koostöörobotid, digitaalsed kaksikud ja liitreaalsus pole siinsetele tegijatele sugugi võõrad mõisted ning nüüd on CGI vahendusel olemas täiendav juurdepääs valdkonna parimatele praktikatele ja uusimatele lahendustele,“ rõhutas Mäe.

Tuginedes kogemusele, mis on saadud paljudest ärikonsultatsiooni- ja tarkvaraarendusprojektidest, on CGI spetsialistid sõnastanud kolm põhimõtet tarneahela edukaks digitaliseerimiseks:

1) info ja andmete ulatuslik kogumine, töötlemine ning kasutamine ettevõttesisese teadmuse suurendamiseks;

2) saadud teadmiste kasutamine, et hinnata organisatsiooni ülesehitust ja tegevuspõhimõtete muutmise vajadust;

3) tarneahelate protsesside automatiseerimine ja uuendamine kaasaegsete digitaalsete tehnoloogiate abil.

 

Lisainfo:

Mart Mäe, CGI Eesti äriarendusjuht

E-post: mart.mae@cgi.com, tel: +372 520 0085