LIITU TALLINNA TIIMIGA

Kandideerimine 2024. aasta praktikaprogrammi on lõppenud.
Kui oled huvitatud tulevastest praktikaprogrammidest, siis jäta meile oma kontaktid, et saaksime Sind uue programmi avanemisest esimesena teavitada.
SOOVIN INFOT

LIITU TARTU TIIMIGA

Kandideerimine 2024. aasta praktikaprogrammi on lõppenud.
Kui oled huvitatud tulevastest praktikaprogrammidest, siis jäta meile oma kontaktid, et saaksime Sind uue programmi avanemisest esimesena teavitada.
SOOVIN INFOT

  • Huvi IT ja tarkvaraarenduse vastu. Tunned huvi tarkvaraarenduse ning IT valdkonna vastu. Tead, mis selles maailmas toimub, oled kursis viimaste trendide ja uudistega.
  • Teoreetilisi teadmisi ja/või praktilist arenduskogemust. Praktika on sobilik eelkõige IT-tudengitele, kuna tegemist on tootearendusega, on programmeerimisoskus kindlasti vajalik.
  • Edukat proovitöö lahendust. Katseülesanne aitab mõista, mil viisil probleemile lähened ning seda lahendad. Saame aimu, milline on Sinu tehniline võimekus.
  • Tiimitöö oskust. Suvepraktika toimub tiimides. Meeskonnad peavad ise otsustama, milline on töökorraldus ning rollijaotus. Seetõttu tuleb varasem tiimitöö kogemus kindlasti kasuks.

Suvepraktika jooksul tehakse otsast lõpuni valmis päris tarkvaralahendus, mida esitletakse programmi lõpus ka kliendile. Pakume praktikal osalejatele igal aastal uut ja põnevat väljakutset värske kliendi ning projekti näol.

Pane proovile oma mõistus, loovus ja vastupidavus! Praktika raames saad kasutada oma ideid ja kogemusi, rakendada olemasolevaid ning omandada uusi teadmisi. Mis kõige olulisem - saad olla tiimi väärtuslik liige.

Suvepraktikast võib saada hüppelaud - see on hea võimalus alustada karjääri CGI-s! Suur osa varasemate aastate praktikantidest töötavad täna meie meeskondades.

Lisaks tehnoloogiliste oskuste rakendamisele saad võimaluse panna ennast proovile erinevates tarkvaraarendusega seotud rollides. Nelja nädala jooksul otsustavad osalejad ise, millal rollid vahetuvad ning kes millise osaga tegeleb. Oluline, et kõik saaksid rollidega tutvust teha. See on suurepärane võimalus katsetada, mida teeb analüütik, arendaja, testija, disainer ja projektijuht.

Täpsemalt - nii Tallinnas kui Tartus ootab osalejaid prototüüplahenduse arendamine. Töötatakse läbi tarkvaraarenduse loomise tsükkel lähteülesande saamisest kuni esimese prototüüp-lahenduseni välja. Saab proovida agiilset arendusmetoodikat (sprint, stand-up, retrod jne), seejuures otsustada skoobi üle, anda ajahinnanguid ning rakendada oskusi UXis ja prototüüpimises, arendamises ning testimises. 

Kui toode valmib, esitletakse prototüüpi kliendile. Nii saab aimu, mida kujutab endast kliendi vajadustele ehitatud lahenduse tutvustamine ja müümine.

 

Tallinn: Prototüüp kodaniku andmete päringu tegemiseks kolmandatele osapooltele
Tartu: Masinõppega kuuse-kooreüraski kahjude tuvastamine satelliidi fotodelt

Tallinn: E-Kodaniku mobiilirakenduse prototüüp
Tartu: Maastikuanalüüsi kaardirakenduse prototüüp

Tallinn: Eesti Teedele nutikas eelarvestamise kalkulaator
Tartu: Päikeseenergia potentsiaali arvutamise lahendus

Tallinn: Prototüüplahendus niitmise, karjatamise või põllukultuuri automaatseks tuvastamiseks fotol ja masinõppe abil automaatse hinnangu andmise lahendus
Tartu: Elupäästva tarkvara edasiarendused, reageerimisaja vähendamine, lisafunktsionaalsuste arendamine, erinevaid liidestused

Tallinn: Android rakendus, mille abil saab kindlustusvõtja liiklusõnnetuse korral teatada kindlustusjuhtumist kindlustusandjale ja edastada kõik vajalikud andmed.
Tartu: Tahvelarvutites kasutamiseks mõeldud HTML5 veebirakendus, mille abil saavad PRIA inspektorid läbi viia põldude kontrolli ja mõõdistamist

Tallinn: Arendustöö Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusele
Tartu: Geotehnoloogia serverrakendus ning mobiilse rakenduse raamistik

 

”Suvepraktika käigus oli suurepärane võimalus koostöös väga võimeka meeskonnaga ehitada algusest lõpuni valmis ning töötav tarkvaralahendus, millest ka reaalselt kasu on. CGI Eesti praktika oli väga hästi korraldatud ja läbi mõeldud ning andis hea arusaama arendusprotsessi tegelikust olemusest. Töö käigus kasutasime mitmeid valdkonnas olulisi ja värskeid tehnoloogiaid, millest ülikooliõpingutes puudust tundsin. Jäin saadud teadmiste ja kogemusega väga rahule ja soovitan teistelegi.”

Andre
Suvepraktikant 2021
CGI nooremarendaja

”Olin varem sõbralt CGI praktika kohta väga positiivse soovituse saanud ning praktikale tulles olid mul kõrged ootused. Kõik praktikale eelnev oli väga professionaalne, põhjalik ning praktika esimestel päevadel oli juba tunne, nagu oleksin osa firmast. Päris kohtumised päris kliendiga tähtsa projekti raames olid ülimotiveerivad ning lisasid tööle vastutus- ning missioonitunde. Eesmärk projekt oma tiimiga praktikaperioodi lõpuks valmis saada andis aluse väga kiireks arenguks ja väga paljudeks uuteks kogemusteks.”

Robert
Suvepraktikant 2021
CGI nooremarendaja

”CGI suvepraktika oli väga kasulik ja meeldiv kogemus, kus sai töötada suurepärase tiimiga. Agiilse arendusprotsessi käigus lõime nullist väga laheda mobiilirakenduse. Praktika põhiliseks plussiks oli, et õppis lühikese aja jooksul väga palju juurde erinevatest valdkondadest nagu näiteks UI, UX, backend, testimine ja pilveteenused. Soovitan kõigile, kes sooviksid saada kogemust, et kuidas suures ettevõttes tarkvara arendusprotsessid käivad, kandideerida CGI suvepraktikale.”

Hendrik
Suvepraktikant 2021
CGI nooremarendaja